Привіт.
Нижче звіт з нещодавніх змагань
Кубок ФРСЗО з фідерної ловлі.
Підготовка:
Підготовка до змагань проходила досить цікаво – так як місце проведення змінювалось 3 рази то половити вийшло на двох різних водоймах. Після вже остаточного прийняття рішення про місце проведення оз. в с. Мінеральне було зроблено 4 вилазки на дану водойму, Три з тренуванням і 1 просто як глядач на тренуванні іншого з учасників.
Результатом тренувань були Карпики , гарний карась, але в основному (і про це всі знали) на озері в улові був завжди канадський (чи вірно казати канальний) сомик розмірів від мізінцевого до грам 200-250. Який клював на будь що. Ще також при умові відсутності кльову ставку можна було ставити на верховодку яка була досить гарних розмірів і клювала безперебійно. Але у випадку якщо клював карп – справа була б марною так як в озері екземпляри траплялись до 10-ти кг. стільки верховодки наловити за 7 годин змагань нереально…
Прикинувши всі ЗА та ПРОТИ зрозумів що ловити потрібно сомика який на тренуванні клював гарно і гарних розмірів і чекати на прилов Карпа який також клював на червоного та опариша… Тижнями раніше на тренуванні з прикормкою не заморочувався так як для тесту мені з Одеси надіслали прикорму Profi Baits абсолютно безкоштовно заплативши навіть за транспортування
за що Саші дуже гарне дякую. В прикорму додавалась або ж кукурудза (маринована баночна) або ж хробак червонийі навіть дощовий… Ловив з другом Кольою в якого кормова база була іншою а саме запах – в мене була солодка (здається ягода) а в нього щось неймовірно вонюче (боюсь робити якісь припущення що це було). І ось на його прикорм і клюнули на тренуванні карпики і сомик йшов трошки в кращому темпі ніж в мене на солодкий. Тому рішення було що прикормка має мати запах не солодкий щоб скоріше збирати сомика але й не такий який відлякував би карпа… Так як на тренуванні з нами були і карпятники зокрема один з Членів збірної України Ігор, котрі зловили дві 9-ки.
Одна з яких клюнула на запах Squid від STZ Baits вирішив спробувати прикорму PROFI baits залити ліквідком від STZ – squid. Сказано зроблено, на наступному тренуванні з карпом вже не було проблем 3шт. за 3кг. та 2шт. по кілограму + 2 сходи.
День змагань:
Рано встаю за півтори години до виїзду – все вже готове спаковане та очікує майбутні змагання. Хлопці приїхали – запакувались і як завжди на колі в с. Розівка стаємо на каву де бачимо ще одну машину з учасниками там звісно трошки жартуємо з приводу змагань на котрі їдемо випиваємо каву, і в дорогу! Їхати не далеко пів години і ми на озері. Там вже нас зустрічають організатори та інші учасники змагань –лиця майже всі знайомі так як спілкуємось та знаємо один одного вже давно.
Жеребкування для мене завжди було чимось на кшталт лотереї ніколи не знаєш що тебе чекає пройшовшись по береговій лінії розумію що когось можуть чекати сюрпризи у вигляді стовпчиків (для майбутніх помостів) та кущів в секторі лову рівень води також впав досить сильно і не маючи ручки для підсака 3м. витягнути рибу нормального розміру здавалось нереальним ( в мене ручка підсака була 1,8м) це ппц…
І так – жеребкування було згідно списку реєстрації в якому я вийшов першим – перший тягну сектор витягую хочу відкривати папірець на якому написано сектор - і тут Коля (організатор змагань) каже відвернись і так тягни (звісно шуткуючи) але я ведуся на цей прикол і тягну знову не дивлячись у відро з папірцями – витягую 4-тий сектор і розумію що мені жопа.
Підійшовши до сектору бачу що берег високо це раз, прямо по середині сектору стовпи для помосту це два і з права кущі це три. Між стовпчиками та кущами метрова прогалина в яку буде потрібно витягувати рибу…
плююсь і злюсь на себе чому повівся на жарт і перетягував сектор, потім підходжу до листка де записували результати жеребкування щоб подивитись хто в сусідах і що я там бачу зліва від мене Саша Feederman який неодноразово займав в нас перші місця та виграв обласний кубок в Угорщині і взагалі людина котра реально вміє ловити рибу плююсь і злюсь на себе чому не взяв з собою ящик пива щоб було чим зайнятись 7годин. Але добре що я людина котра швидко відходить став по трохи розкладати манатки звісно сам скарб рибацький не вражаючий якщо порівнювати його з Сашиним але що робити взяв м’яч - ..яч .
Замішав два види прикормки одну зробив вонючку заливши на пачку корму десь грам 200 ліквіда від STZ
який розбавив десь 200 грамами води – на цьому й замішався.
Інший зробив солодким на всяк випадок замішавши його на меласі від Rocket Baits Tutti Frutti
. З наживок були опариш, червоний хробак, виповзок, кукурудза. Також в наявності був діп від Solar банан так як знаю що до бананових бойлів є пристрастя в місцевого коропа тому були спроби діпувати опариша в ньому але марні.
Старт змагань - в озеро летять кілограми прикормки.
Тактику обрав наступну:
1. Дивитись що робить Саша – це була одна з основних тактик так як в нього колосальний досвід змагань і навчитись чомусь або ж підглянути під час змагань це могло стати в пригоді.
2. Не годувати перші 1-2 години так як за два останні роки на даній водоймі не проводилось змагань була думка що риба просто шуганеться цього масового прикорму і не буде брати. Звісно почати кормити якщо побачу що прикорм дає результат.
3. Кидати далі до протилежного берега по тій самій причині – що лов був на одному березі і масовий за корм міг відлякнути рибку до протилежного.
4. Ловити сомика і сподіватись на карпа.
Закидую для початку кукурудзу – для початку чекаю хвилин 20. Кліпсую і перезакидую вже на хробака.Тим часом бачу що Саша не відходить далеко від берега кидає на око метрів 20. Його сусід по сектору також ловить на тій самій дистанції (і я розумію чому так як на тренуванні в нього ця дистанція працювала). Але бачу що покльовок немає і сиджу спокійно. Проходить ще 20хв. Змагань виматую фідер і бачу на тому кінці сомика з мізинець розумію що погано що не бачу покльовки такого засранця але знову кидаю подалі (в моменти перезабросів кидаю пікер під берег в надії на додаткову рибу поки заряджаю основний фідер). Бачу що Саша бере пікер в руки і починає робити те що він гарно вміє – ловити верхоплавку. Верхоплавка клює досить справно і тут чуємо що хтось взяв першого карпика змагань 1240г. здається. Вимотуюсь знов перезакид тепер на опариша. Так крутив насадками до 11 години.На озері вже було близько 3-х карпиків. Прикормку став використовувати виключно з запахом squid в надії зловити хоча б сомиків котрі також без уваги відносились до приманки не тільки в мене а й в інших учасників. І тут вона – сильна потяжка фідера в дугу підсічка і розумію що це Карп і при чому бонусний. Виважуючи дивлюсь в сектор – думаю куди б його тягнути в право нема резону якщо не зможу витягнути то полюбому залишу його в корчах так як навіть змоги витягнути його в сусідньому секторі справа немає, в ліво також, тому що за правилами якщо сусід проти, тоді риба в залік не піде і починаю вже більш сильно направляти коропа в той проміжок між стовпчиками та корчами - до берега карпик підійшов вже досить стомлений тому кульбітів не видавав тільки один разок так підскочив що я думав сход і тут почалось найважче – загнати його в підсак з короткою ручкою після 4-го разу я вже сказав в голос що рибу цю я не витягну і чесно кажучи трошки впав духом малюючи картину як дана риба зривається з гачка і пливе. Можливо Короп відчув мій розпач і ляг на бік. В цей час я якомога нижче нахилився і зміг тримаючи за край ручки підсака завести його в нього. Радості не було меж,ноги та руки тремтіли як тоді коли робив дружині пропозицію руки та серця)))))).
Одним словом розумію що я це зробив. Після чого було зважування яке показало вагу 4,200кг. що піднімало мене на перше місце та давало шанс на номінацію Біг Фіш змагань.
Сказати що я був задоволений – це нічого не сказати… Але я розумів що це тільки середина змагань і що все може змінитись докорінно, закидую фідер на ту саму дистанцію та з тою самою наживкою – червоний зафіксований в кінці опаришем, згодом маю непогану покльовку і на березі карась грам 300. До кінця змагань час йшов дуже повільно особливо після того як почув що один з учасників Валєра EVO впіймав 2 коропів та одного амура і до зважування надав тільки амура а коропи були в садку. При чому всіх трьох зловив на протязі пів години – години. А до кінця змагань ще близько 2-х годин. Одним словом до кінця змагань я більше нічого не зловив, але за інформацією що ходила по водоймі Валєра також після тих трьох риб нічого не зловив. Після зважування мої сомики та Карась зважили на 460г. Але інтрига яку зробив Валєра не давала мені спокою – те що Біг Фіш вже був мій я розумів тому що казали що коропа котрий важче 3-х кілограм важити потрібно негайно – після мене не важили ні одного важчого за мого , але призові місця ще були не вирішені. Тому після свого зважування пішов до Валєри котрий мені сказав що так не цікаво, потрібна інтрига але я його не чув ))) я лиш чекав коли оголосять його вагу. Після зважування я зітхнув з полегшенням перше місце та Біг Фіш змагань мої. Потім збирання речей – нагородження – смачний Бограч від Толіка та фотосессія…
Хочу подякувати спонсорам змагань за чудові призи,Організаторам змагань за гарну організацію, Толіку за смачнючий Бограч, Ігору за лік від, Ферію за Рокетовську меласу, компанії Profi Baits за прикорму, Власнику водойми за чудову водойму ! учасникам за боротьбу, і собі за те що все ж таки наважився прийняти участь. )))